23 November 2018

Biologische initiatieven in Haarlem

Voor veel mensen wordt biologisch en duurzaam eten steeds belangrijker. Niet zo gek natuurlijk nu er steeds meer aandacht wordt besteed aan waar ons eten vandaan komt. Pure producten verkocht door eerlijke ambacht, wij vinden het een beweging de goede kant op! Maar waar vind je dit soort initiatieven nu in Haarlem? Wij hebben de beste plekken voor jullie op een rijtje gezet.

Biologische Boerenmarkt

De Biologische Boerenmarkt van Haarlem is een erg leuk initiatief wat nog meer sfeer toevoegt aan het al zo gezellige centrum. Voor een biologische markt heeft deze markt een ruim aanbod en flinke omvang. Voor de wekelijkse boodschappen is het dus ook zeker een bezoek waard. Elke vrijdag vindt de markt plaats op de Botermarkt in het centrum van de stad.

Slow food Haarlem

Wil jij je actief inzetten voor biologisch en eerlijk voedsel? Slow Food Haarlem is een enthousiaste groep inwoners en professionals die veel verschillende activiteiten organiseert. Eat-Ins, zaai & oogstfeesten, workshops en het gezamenlijk bezoeken van Slow Food evenementen vallen onder hun naam. Genoeg initiatieven dus! Door deze evenementen te organiseren proberen zij de Haarlemmers te betrekken bij hun missie om weer actief onderdeel te zijn van de voedselketen. Je vindt Slow Food Haarlem op Instagram, Twitter en Facebook.

Restaurant Aangenaam

Bij Restaurant Aangenaam wordt er zoveel mogelijk met biologisch eten en fairtrade producten gewerkt. Niet voor niks is hun motto: Aangenaam voor mens, dier en milieu. Het leuke van dit restaurant vinden wij, dat er voor ieder wat wils is. Vlees en vis maar ook vegetarische en vegan gerechten. Naast lekker eten kun je hier ook genieten van bijzondere kunst van de stichting ‘Kunst om de Hoek’.  Zij zorgen voor ondersteuning en zingeving met een passende dagbesteding voor mensen uit Heliomare, een revalidatiecentrum in Wijk aan Zee. Kortom, een erg bijzonder restaurant met eindeloze ontdekkingen!

Een gebrek aan biologische alternatieven in Haarlem is er dus zeker niet. Check it out!